Κόσμος
Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 16:53

Επεισόδια στην Κύπρο από Αμερικανούς του Λιβάνου

Με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ξένους υπηκόους στην Κύπρο που για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους φιλοξενούνται προσωρινά στο κυπριακό έδαφος, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, κληθείς να σχολιάσει είδηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ ότι σημειώθηκαν χθες βράδυ επεισόδια στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης με αραβόφωνους κατοίκους Λιβάνου, οι οποίοι είναι κάτοχοι αμερικανικών διαβατηρίων και στους οποίους ανακοινώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία ότι δεν μπορούσαν να τους παραχωρήσουν άλλη φιλοξενία.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι έγινε διαχωρισμός οικογενειών, κάποιοι που μπορούσαν να μεταβούν στις ΗΠΑ έφυγαν, ενώ σε άλλους δεν επιτράπηκε να αναχωρήσουν. Είπε επίσης ότι τους προσφέρθηκαν από 50 δολάρια, και αποφασίστηκε όπως μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας όπου έγινε καταγραφή των ατόμων που παρέμειναν στην Κύπρο από το Τμήμα Μετανάστευσης.

Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως ενήμερη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την εδώ αμερικανική πρεσβεία.

Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων