Πολιτική
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 11:45

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάση Θεοχαρόπουλο, συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την 51η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στο Πάρκο Ελευθερίας. «Οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. 

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάση Θεοχαρόπουλο, συμμετείχε σήμερα το πρωί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 51η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) στον μνημειακό - ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, και η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε τους χώρους του «ΕΑΤ- ΕΣΑ». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Πανδής και Δημήτρης Στάμου. 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Η μαύρη επέτειος του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε, δεν χαρίστηκε», προσθέτοντας πως «η σημερινή μέρα είναι πολύ μακρινή από το 1967. Είναι πολύ μακρινοί οι ήχοι από τα τανκς, είναι μακρινές οι στρατιωτικές φιγούρες της ΕΣΑ, τα βασανιστήρια, οι φοβισμένες σιωπές. Δυστυχώς όμως δεν είναι μακρινές οι φασιστικές κραυγές και οι εθνικιστικές υπερβολές. Είναι στο χέρι μας να τα αφήσουμε όλα αυτά στο παρελθόν, να μην τα βρούμε ξανά μπροστά μας».

Όπως είπε ειδικά σήμερα «που οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού αμφισβητούν σημαντικούς πυλώνες του πολιτεύματος και προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός».

Η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους. Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη, υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. 

«51 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας τιμούμε τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών» κατέληξε.