Κόσμος
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2006 18:08

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Παπανδρέου για Κυπριακό και την κρίση του Λιβάνου

Στο Ελσίνκι μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρόσκληση του Φιλανδού υπουργού Εξωτερικών και προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έρκι Τουομιόγια.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον κ. Τουομιόγια και τον νορβηγό υπουργό Εξωτερικών και συμπροεδρέοντα στην Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Μεσανατολικό, Γιόνας Γκαρ Στόρε, ενώ θα παρακαθήσει και σε δείπνο που παραθέτει ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, με τη συμμετοχή πολιτικών και υπουργών Εξωτερικών από τις σκανδιναβικές χώρες. Στις συναντήσεις αυτές, όπως και στο δείπνο, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, το Κυπριακό και γενικότερα το μέλλον της Ευρώπης.

Κατά την παραμονή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσσα, και τον πρώην υπουργό ¶μυνας του Ισραήλ, Εφρέμ Σνέ.

Μετά την άφιξή του στο Ελσίνκι, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ ¶σσαντ, και τον υπουργό Πληροφοριών της Συρίας, Μοσέν Μπιλάλ.