Αθλητικά
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 17:06

Μπάσκετ - Στην Κίνα η Εθνική για το «Stankovic Continental Champion Cup»

Στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Νάιτζινγκ, έφθασε η Εθνική μπάσκετ των ανδρών, έπειτα από ταξίδι περίπου 24 ωρών, προκειμένου να λάβει μέρος στο 2ο «Stankovic Continental Champion Cup» που αποτελεί την «πρόβα τζενεράλε» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έφτασε με τρίωρη καθυστέρηση στη Σανγκάη από τη Φρανκφούρτη, ενώ στη συνέχεια μετέβη με πούλμαν στη Νάιτζινγκ, ύστερα από 3,5 ώρες.

«Ηταν ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά θέλουμε να προσαρμοστούμε στις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάναμε στα δυο πρώτα στάδια της προετοιμασίας μας και θα βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες έχουμε παρουσιάσει. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα προσαρμοστούν όσο το δυνατόν συντομότερα στις κλιματολογικές συνθήκες», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Την αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης υποδέχτηκαν στη Νάιτζινγκ περίπου 50 παιδιά, τα οποία ζήτησαν αυτόγραφα από τους διεθνείς. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν στην Εθνική ομάδα, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση της στις 19:30 (ώρα Ελλάδας). Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά είναι την Παρασκευή (11/8) με την Αυστραλία.

Πηγή ΑΠΕ