Αθλητικά
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:34

Βόλεϊ: Για την ανατροπή και τους τίτλους οι ομάδες του Ολυμπιακού

Η προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε ήδη ως ιστορική στον αθλητισμό, καθώς δεν είναι και το πιο σύνηθες δύο ομάδες του ίδιου συλλόγου να παίζουν την ίδια ημέρα σε ισάριθμους τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε ήδη ως ιστορική στον αθλητισμό, καθώς δεν είναι και το πιο σύνηθες δύο ομάδες του ίδιου συλλόγου να παίζουν την ίδια ημέρα σε ισάριθμους τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το επίτευγμα ανήκει στον Ολυμπιακό, που είδε το γυναικείο και το ανδρικό τμήμα του συλλόγου να παίζουν τα πρώτα καταληκτικά παιχνίδια στο Challenge Cup.

Τα πράγματα δεν πήγαν, βεβαίως, ιδανικά, αφού οι Γυναίκες ηττήθηκαν εντός έδρας από την Μπούρσα με 2-3 και οι Άνδρες στην Ιταλία από τη Ραβέννα με 1-3, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι απαγορευτική, κι έτσι στα σημερινά παιχνίδια, που θα κρίνουν και τους τίτλους, οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν μια θεαματική ανατροπή.

Η αρχή θα γίνει στην Τουρκία (18:00), όπου τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα τα δώσουν όλα για να σηκώσουν το Κύπελλο μέσα στη γειτονική χώρα, ενώπιον ενός φανατικού κοινού. 

Ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει αν νικήσει με 3-0 ή 3-1, ενώ αν επικρατήσει με 3-2 ο τίτλος θα κριθεί στο «χρυσό σετ». Ένα σημείο αισιοδοξίας είναι πως φέτος η πειραϊκή ομάδα παίζει πολύ καλά εκτός έδρας, όπως απέδειξε το 3-0 στην έδρα της ισχυρής ρωσικής Κράσνονταρ, στα ημιτελικά.

Στις 20:30 θα ξεκινήσει ο δεύτερος τελικός των Ανδρών, που θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ, δηλαδή σε ένα γήπεδο πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας από τις περισσότερες σάλες βόλεϊ στην Ευρώπη.

Οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ έχασαν από δικά τους λάθη στην Ιταλία (1-3) την ευκαιρία για ένα σκορ (νίκη ή ήττα με 2-3) που θα τους επέτρεπε να διεκδικήσουν τον τίτλο στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

Πλέον, για να τα καταφέρουν θα πρέπει να οδηγήσουν τον αγώνα απαραίτητα στο «χρυσό σετ», νικώντας με 3-0 ή 3-1. Νίκη με 3-2 θα είναι άνευ ουσίας για τον Ολυμπιακό, καθώς θα επιτρέψει στους Ιταλούς να σηκώσουν το τρόπαιο στον Πειραιά.

Η Ραβέννα δεν συγκαταλέγεται στα μεγαθήρια της γειτονικής χώρας, μετέχει όμως σε ένα πρωτάθλημα κορυφαίου επιπέδου και στηρίζεται περισσότερο στην τακτική και την ομαδικότητα, παρά στο ταλέντο της ως ομάδα.