Κόσμος
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 09:37

Πακιστάν: Συνελήφθησαν δύο Βρετανοί

Δύο Βρετανούς πακιστανικής καταγωγής συνέλαβε την εβδομάδα που πέρασε το Πακιστάν, στο πλαίσιο της επιχείρησης ματαίωσης του τρομοκρατικού σχεδίου για την ανατίναξη αεροσκαφών εν πτήσει με προορισμό τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της χώρας.

«Είναι Βρετανοί και συνελήφθησαν πριν από οκτώ με 10 ημέρες. Ο ένας συνελήφθη στο Καράτσι και ο άλλος στη Λαχώρη», ανέφερε ο Πακιστανός αξιωματούχος, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Tο Πακιστάν ανακοίνωσε ότι το τρομοκρατικό σχέδιο απετράπη, μετά τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, με τις αντίστοιχες της Βρετανίας και των ΗΠΑ, οδηγώντας στη σύλληψη 24 ανθρώπων.

«Στην πραγματικότητα το Πακιστάν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανακάλυψη και εξάρθρωση του διεθνούς δικτύου τρομοκρατών», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, Τασνίμ Ασλαμ.

Τουλάχιστον δύο από του Βρετανούς μουσουλμάνους που είχαν ανάμειξη στην τρομοκρατική επίθεση στον υπόγειο του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, είχαν επισκεφθεί λίγους μήνες νωρίτερα το Πακιστάν.

Το Πακιστάν έχει συλλάβει εκατοντάδες μέλη της Αλ-Κάϊντα από την έναρξη της εκστρατείας πάταξης της τρομοκρατίας, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, μετά τις επιθέσεις τις 11/9/2001 στους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης.