Πολιτική
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 15:11

Στην Τήνο ο Πρωθυπουργός - Στην Πάρο ο Γ. Παπανδρέου και πολλοί υπουργοί

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δυό τους παιδιά, όπου αύριο θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του νησιού και θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στο ναό της Ευαγγελίστριας. Εκεί θα βρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, καλεσμένος του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της 66ης επετείου από την βύθιση του Καταδρομικού (Κ/Δ) «ΕΛΛΗ», πρόκειται να καταπλεύσουν στη νήσο Τήνο η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ» και η Πυραυλάκατος (ΤΠΚ) «ΣΤΑΡΑΚΗΣ» , στην νήσο Πάρο η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΛΗΜΝΟΣ» , στη νήσο Ύδρα το Ναρκαλιευτικό (Ν/Α) «ΑΗΔΩΝ» και στην νήσο Λέσβο η Κανονιοφόρος (Κ/Φ) «ΚΡΑΤΑΙΟΣ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, είναι στην Πάρο μαζί με τη Μαρία Δαμανάκη και τον Ντίνο Ρόβλια, ενώ στη Σύρο παραθερίζει ο προσφάτως αποπεμφθείς Γιάννος Παπαντωνίου.

Στην Πάρο από την Παρασκευή είναι και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απ’ όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη προκειμένου να προετοιμαστεί εν όψει ΔΕΘ, ενώ στο ίδιο νησί θα βρεθούν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Πολιτισμού, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Γιώργος Βουλγαράκης.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τις κοπιώδεις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εκμεταλλευτεί την εορτή του Δεκαπενταύγουστου για λίγη ξεκούραση στα Χανιά,.

Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, θα βρεθεί στο Βέρμιο όπου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά.

Ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, βρίσκεται στο Χόρτο Πηλίου, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, στο πατρικό του στην Κορινθία.

Δεκαπενταύγουστο στην Κω θα περάσει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς έχει, επίσης, προγραμματίσει να επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού.

Πιστή στη Σκόπελο και φέτος η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης βρίσκεται στη Λέσβο για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Δεκαπενταύγουστο στην άδεια Αθήνα θα περάσουν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.