Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 15:21

Τροντ Σόλιντ: Πρωτάθλημα και Ευρώπη

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη, είναι και φέτος οι στόχοι του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" Τροντ Σόλιντ, μετά την ολοκλήρωση των φιλικών αγώνων προετοιμασίας εν όψει της νέας σεζόν.

«Η σημαντικότερη διοργάνωση για μας είναι το ελληνικό Πρωτάθλημα. Παίζουμε στην Ελλάδα και συμμετέχουμε στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αρα θα πρέπει να είμαστε καλοί πρώτα σε αυτή τη διοργάνωση. Μέσω του ελληνικού Πρωταθλήματος συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν τα πάμε καλά εκεί, δεν θα παίξουμε τη νέα χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι, λοιπόν, ο βασικός μας στόχος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νορβηγός προπονητής και πρόσθεσε:

«Πάντα στόχος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι να πηγαίνει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Δεν τα καταφέραμε πέρυσι, αλλά ελπίζουμε να το κάνουμε φέτος. Στην Ευρώπη είναι πάντα πολύ δύσκολα τα πράγματα και για να τα καταφέρεις, χρειάζεται και τύχη. Εμείς όμως από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της προετοιμασίας, ο κ. Σόλιντ δήλωσε ικανοποιημένος από την προετοιμασία της ομάδας. «Βέβαια», συνέχισε, «στην τελευταία μας εβδομάδα θα έχουμε κάποια προβλήματα, καθώς αρκετοί παίκτες θα φύγουν για να παίξουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Σε γενικές γραμμές πήγαμε πολύ καλά όμως. Πάντα είναι σημαντική η αρχή σε μια διοργάνωση. Θέλουμε πάρα πολύ να κάνουμε μια καλή αρχή. Ένα καλό ξεκίνημα είναι το ζητούμενο. Αυτό, ωστόσο, που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν μπορείς να κερδίσεις όλα τα ματς. Νομίζω πάντως ότι θα είμαστε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο σημείο που πρέπει. Συγκριτικά με πέρυσι, σαν ομάδα είμαστε πολύ πάνω. Έχουν έρθει πολλοί παίκτες και έχουν βοηθήσει την ομάδα να γίνει καλύτερη».