Πολιτική
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 18:54

ΚΚΕ: Η Ελλάδα να μην συμμετάσχει στη στρατιωτική δύναμη που θα σταλεί στο Λίβανο

«Η Ελλάδα με κανέναν τρόπο και μορφή δεν πρέπει ούτε να συμμετέχει ούτε να παρέχει κανενός είδους υπηρεσίες στη στρατιωτική δύναμη που θα σταλεί στο Λίβανο με την ταμπέλα του ΟΗΕ. Αυτή δεν είναι δύναμη ειρηνευτική, αλλά δύναμη κατοχής και προώθησης επιθετικών σχεδίων».

Αυτό υπογραμμίζει το ΚΚΕ με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που θα αναπτυχθει στο νότιο Λίβανο.

«Είναι γνωστό πως η επιδίωξη των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι ο αφοπλισμός και η εξάλειψη της ένοπλης λαϊκής αντίστασης στο Λίβανο. Το ίδιο το ψήφισμα 1071 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που σε αρκετά σημεία υπονομεύει και ναρκοθετεί την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου, τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την λεγομένη ειρηνευτική δύναμη για άμεση ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «¶λλωστε κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως ΗΠΑ και ΕΕ έχουν σταθερά στο στόχαστρό τους τη Συρία και το Ιράν».

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τους ισχυρισμούς τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη ενεργητικής συμβολής της Ελλάδας στην ειρήνευση στο Λίβανο», καταλήγει το ΚΚΕ.