Κόσμος
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 17:44

Γκρούεφσκι: «Ναι» σε λύση που δεν θα διακυβεύει τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ

«Η συνταγματική ονομασία της χώρας μας είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το κλίμα που επικρατεί στη χώρα δεν ευνοεί αλλαγές στη συνταγματική ονομασία και καμία κυβέρνηση δεν δύναται να αντιταχθεί στη βούληση των πολιτών. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα για να βρούμε λύση, η οποία θα ικανοποιεί, σε κάποιο βαθμό την ίδια, αλλά και δεν θα διακυβεύει τη συνταγματική ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνία της «Ντόιτσε Βέλε», επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη αναβάθμισης των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα.

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα. Πρωτίστως, τις οικονομικές, αλλά και τις πολιτικές. Η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Οικοδομώντας σχέσεις καλής γειτονίας μπορούμε να βοηθήσουμε, ούτως ώστε η περιοχή να καταστεί πιο σταθερή και πιο ασφαλής για τους επενδυτές», δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Πηγή ΑΠΕ