Πολιτική
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία στα κεντρικά και νότια θα φθάσει τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως στα δυτικά και βόρεια, θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 22 έως 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα σημειώσει πτώση.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 23 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και την ημέρα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 25 έως 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές, η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοανατολικά κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από τα βορειοδυτικά.