Πολιτική
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 14:22

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή αρχίζει η ΥΠΕΞ

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή αρχίζει από αύριο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με πρώτο σταθμό την Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Από την Τετάρτη, η κα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τον Λίβανο και το Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομολόγους της, και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας των χωρών αυτών, καθώς και με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων που διεξάγονται τόσο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όσο και στην Ε.Ε., η Ελλάδα εξετάζει τις δυνατότητες συμβολής της στην υποστήριξη και ενίσχυση της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών.

Την πλήρη αποσαφήνιση του ρόλου, και των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο και ενημέρωση του ελληνικού λαού από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ζητά το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει στην οποιαδήποτε απόφαση για την συμμετοχή ή όχι στρατιωτικής δύναμης.

Την πλήρη αντίθεσή του στη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική δύναμη που θα μεταβεί στον Λίβανο, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, όπως και ο ΣΥΝ.