Πολιτική
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 14:50

Μπακογιάννη: H Ελλάδα θα συνεισφέρει για μια καλύτερη μέρα στον Λίβανο

Ενα «μήνυμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης» προς το λαό του Λιβάνου, απηύθυνε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, φθάνοντας στη Βηρυτό από την Κύπρο.

Κατά την επίσκεψή της στο κατεστραμμένο τμήμα της πόλης της Βηρυτού από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως επιθυμία της Ελλάδας είναι να βοηθήσει «για μια καλύτερη μέρα, καθώς ο Λίβανος δικαιούται να ζήσει σε συνθήκες ειρήνης».

Η κα Μπακογιάννη τόνισε πως θα πρέπει «οι δυνάμεις να αναπτυχθούν το ταχύτερο δυνατόν και να υποστηριχθεί η εκεχειρία».

Ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας, η κ. Μπακογιάννη υπενθύμισε πως η χώρα μας είναι μια ναυτική δύναμη και σημείωσε πως η συμβολή της θα αναφέρεται σε αυτό το πεδίο.

Στη Βηρυτό η υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον Λιβανέζο ομόλογό της Φαούζι Σαλούχ και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Βουλής Ναχίμπ Μπέρι, τον πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα, τον μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία και αργότερα το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα της παραθέσει ο Λιβανέζος ομόλογός της.

Από την Κύπρο, η οποία διαδραμάτισε έναν «εξαιρετικά, σημαντικό, στρατηγικό ρόλο στην πρόσφατη κρίση», ξεκίνησε χθες το απόγευμα η κα. Ντόρα Μπακογιάννη την τετραήμερη περιοδεία της σε Λίβανο, Ισραήλ και Ιορδανία.

Στο δείπνο με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο έγινε ανασκόπηση των μεσανατολικών, των ευρωτουρκικών και των εξελίξεων στο Κυπριακό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ