Πολιτική
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 15:03

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λακωνία, αλλά οι κάτοικοι της Λακωνικής Μάνης έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά, ενώ ήδη έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Πριν απο λίγες ώρες έφθασε στην περιοχή ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας, ο οποίος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου θα προσπαθήσουν να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην δασική περιοχή του Χρυσοβιτσίου Αρκαδίας, αντίθετα με την δεύτερη πυρκαγιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε δασική περιοχή του Μαινάλου. Επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κάνουν μόνο επίγειες δυνάμεις, αφού τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην Λακωνία και την Χαλκιδική.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί ο νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας άμεσα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μαίναλο.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, την Υπουργό Τουρισμού Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Καλατζή, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, τον Υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο και τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, μεταβαίνει στην Χαλκιδική, στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Σκοπός της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου, πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος, είναι να γίνει ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς παράγοντες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επόμενη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι δεν υπήρξε ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ούτε έχει εντοπιστεί πρόβλημα συντονισμού.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προμηθευτεί καινούργια πυροσβεστικά αεροσκάφη, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι το θέμα απασχολεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ανανέωση του στόλου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αντίστοιχο κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί και τον άλλο τόπο μεγάλης πυρκαγιάς, τη Λακωνία, ενδεχομένως και σήμερα.