Πολιτική
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 13:25

Παπανδρέου: Πλήρης αναισθησία και κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης

Για «πλήρη αναισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας» και «κοινωνική αναλγησία» κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, «η καλοκαιρινή επιδρομή της κυβέρνησης με φόρους και ανατιμήσεις, δείχνει για άλλη μια φορά ότι, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αυτή η κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη για το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας».

«Οι Έλληνες βιώνουν την περαιτέρω μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και μια πρωτόγνωρη ακρίβεια. Ακρίβεια στα καθημερινά αγαθά, κερδοσκοπία στα καύσιμα, υπερβολικές χρεώσεις στα νοικοκυριά, δανεισμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να τάζει από τη μια μεριά, από την άλλη όμως, στην πραγματικότητα παίρνει, αφαιρεί από τον Έλληνα πολίτη. Ό,τι και να δώσει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, ήδη το έχει πάρει με την οικονομική της πολιτική στο πολλαπλάσιο», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Χαλκιδική και Λακωνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ζούμε μια τραγωδία αυτές τις ημέρες με τις πυρκαγιές, με ευθύνες σημαντικές, μεγάλες, της κυβέρνησης. Είναι ανήμπορη να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον, τον κοινό μας πλούτο αλλά και τις περιουσίες των πολιτών». Παράλληλα σημείωσε πως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο ελάχιστο και βεβαίως, όπως είπε, οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.

Οπως επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός κρύβεται, όπως κάθε φορά όταν αντιμετωπίζει τα δύσκολα. «Δεν τον αφορά το θέμα αυτό, των πυρκαγιών;», διερωτήθηκε.