Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 20:24

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ασκήσεις του Π.Ν. «Αστραπή 3/18» και «Ορμή 2/18»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις «Αστραπή 3/18» και «Ορμή 2/18», στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εθνικές τεχνικές ασκήσεις «Αστραπή 3/18» και «Ορμή 2/18», στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σκοπός των ασκήσεων ήταν η διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων καθώς και της διαλειτουργικότητα και διακλαδικότητα.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν επί τεχνικών και τακτικών αντικειμένων και διαδικασιών σε περιβάλλον σύνθετης απειλής.

Επιπρόσθετα, υπήρξε συνεργασία και συνεκπαίδευση με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροποριών ξένων κρατών στο πλαίσιο της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 2018».