Πολιτική
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2006 15:11

Ρουσόπουλος: Πρόταση συνεργασίας στον Γ. Παπανδρέου για θέματα Παιδείας

Πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου -ο οποίος όπως είπε, έχει «ευρύ πεδίο σπουδών και ευρείες εμπειρίες στα θέματα της εκπαίδευσης και ως πρώην υπουργός Παιδείας και λόγω των σπουδών του»- «να ενσκύψει μαζί με την κυβέρνηση στο μείζον εθνικό θέμα των μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου», απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Παπανδρέου περί «μεταρρύθμισης-λαιμητόμου» στο χώρο της εκπαίδευσης, ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «αποφύγει τις γενικόλογες αναφορές που χαϊδεύουν αυτιά». «Το να χαϊδεύεις αυτιά είναι μια πολιτική που, εν μέρει, μπορεί να απέδιδε στο παρελθόν. Σήμερα οι έλληνες πολίτες θέλουν να ακούν τις αλήθειες και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να βοηθήσει στη συνειδητοποίηση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης και αναπροσαρμογής της στις νέες ανάγκες.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο πρόβλημα της Εκπαίδευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε ενδεικτικά σε στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία σε ΤΕΙ της περιφέρειας ο αριθμός των πτυχιούχων είναι ιδιαίτερα χαμηλός (σε ΤΕΙ του Μεσολογγίου και σε εγγεγραμμένους 207 σπουδαστές υπήρξαν 25 πτυχιούχοι το 2005, σε ΤΕΙ της Καλαμάτας με εγγεγραμμένους 243 ο μέσος όρος κατ' έτος πτυχιούχων ήταν 4, σε ΤΕΙ της Φλώρινας με εγγεγραμμένους 340, πτυχιούχοι το 2005 ήταν 33, σε ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας με εγγεγραμμένους 194, ο μέσος όρος κατ' έτος πτυχιούχων ήταν 21, σε ΤΕΙ της ¶ρτας με εγγεγραμμένους 86 ο μέσος όρος πτυχιούχων κατ' έτος είναι 2).

«Το 2010, αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση, θα υποβαθμιστούν τα πτυχία μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς τέλος, για το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων, φοιτητών, σπουδαστών και διδασκόντων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και για το αν ανησυχεί η κυβέρνηση, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «η άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί κάποιον».