Κοινωνία
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 17:42

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και μαζικούς και μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ειδική αγωγή, καθώς και άλλα θεσμικά αιτήματα, διατύπωσαν εκπαιδευτικοί, από τη Θεσσαλονίκη και από άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και μαζικούς και μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ειδική αγωγή, ζήτησαν εκπαιδευτικοί, από τη Θεσσαλονίκη και από άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος, μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), δάσκαλοι, καθηγητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και σε ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συλλογικότητες, κ.ά.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.