Πολιτική
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2006 16:46

Ν. Αθηνών: Κατάσχεση 367 κιλών βοδινού κατεψυγμένου κρέατος

Συνολικά 367 κιλά βοδινό κατεψυγμένο κρέας, με ημερομηνία κατάψυξης τον Απρίλιο του 1999, κατάσχεσε σήμερα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών.

Η ποσότητα εντοπίστηκε στα ψυγεία «ΚΑΛΥΨΩ» (Πειραιώς 226, Ταύρος). Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής έκανε δειγματοληψία για την παραπάνω ποσότητα και τα δείγματα εστάλησαν για χημική και μικροβιολογική εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αγία Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, σημείωσε πως το συγκεκριμένο θέμα δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τη στάση που τηρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Δεν είναι δυνατόν να πειστεί ο πολίτης ότι μπορεί να καταναλώσει άφοβα κρέας, το οποίο βρίσκεται επί επτά χρόνια στην κατάψυξη. Εμείς κατασχέσαμε την ποσότητα αυτή και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Όμως επειδή η αρμοδιότητά μας είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη πρέπει το υπουργείο να πάρει σαφή θέση απέναντι στους καταναλωτές», τόνισε ο νομάρχης Αθηνών.