Πολιτική
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 20:07

«Πέναλτι» Ι. Σαββίδη στο πολιτικό σκηνικό

Ενδοκυβερνητικός «πονοκέφαλος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με φόντο τον Ιβάν Σαββίδη και τα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ενδοκυβερνητικός «πονοκέφαλος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με φόντο τον Ιβάν Σαββίδη και τα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, διαφαίνεται πως η «υπόθεση» Σαββίδη θα συνεχίσει να απασχολεί.

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο κ. Βασιλειάδης δέχτηκε «χτυπήματα» από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για εύνοια των Αθηναϊκών ομάδων σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Ο βουλευτής του κυβερνητικού εταίρου, Γιώργος Λαζαρίδης, μίλησε για μεροληψία σε βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Γιώργο Βασιλειάδη να απαντά για παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Η διάσταση απόψεων εντάθηκε και με την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος τόνισε ότι «μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα», αναφερόμενος στο μέλλον της συνεργασίας των δυο κομμάτων.

Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εδώ, καθώς και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για διαχρονικές αποφάσεις που παίρνονται κατά του ενώ υπερασπίστηκε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αναφέροντας ότι «ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει, βοήθησε το ποδόσφαιρο και θέλει να είναι καθαρό 100%».

«Δεν κάνω δικαστήριο, ούτε θα δικάσω τον κ. Σαββίδη, ούτε θα κάνω τον εισαγγελέα» απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στη μοναξιά του Γιώργου Βασιλειάδη συνετέλεσε και η εν τύποις «μεταμόρφωση» του κοινοβουλίου σε χώρο οπαδικών δηλώσεων και εκδηλώσεων, με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Νικήτα Κακλάμανη να φωνάζει «δεν θα κάνουμε τη Βουλή Τούμπα».

Παράλληλα, και άλλα στελέχη της συγκυβέρνησης που μίλησαν για το περιστατικό της Τούμπας, έδωσαν κατα κάποιο τρόπο συνέχεια στους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, αναφερόμενος στη γνωστή εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ που εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, έκανε λόγο για «συμβολική ενέργεια του κ. Σαββίδη»

Επίσης, ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε σε επιχειρηματικό πόλεμο που μαίνεται στη χώρα. «Ο κ. Σαββίδης έκανε ένα τραγικό λάθος, πυροβόλησε τα πόδια του και έδωσε άλλη διάσταση στον επιχειρηματικό πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

«O κ. Σαββίδης είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που θα περάσει. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Είναι μια δύσκολη στιγμή» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, χαρακτηρίζοντας λάθος την εισβολή του επιχειρηματία με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με επιχειρηματίες, εν αντιθέσει με τη Ν.Δ., η οποία την πορεία και την πολιτική της διαδρομή έχει συνδέσει με τα οικονομικά συμφέροντα» υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σημειώνοντας ότι «προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες και να οικοδομήσουμε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον».