Πολιτική
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 12:06

Κοινωνικό πακέτο για τους αγρότες ζήτησε η ΠΑΣΕΓΕΣ από τον Γ. Παπανδρέου

Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει της ΔΕΘ.

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το 2004 και το 2005 και αυτό που ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και βεβαίως και στην επόμενη συναντήσή μας με τον Πρωθυπουργό, είναι ένα ισχυρό κοινωνικό πακέτο ιδιαίτερα για τους χαμηλοεισοδηματίες αγρότες, αλλά κυρίως για τους συνταξιούχους (ώστε) να φθάσει η σύνταξη του ΟΓΑ στα 500 ευρώ το άτομο. Και αυτό βεβαίως όχι σε βάθος χρόνου τεσσάρων ή έξι ετών, (αλλά) αυτό θα πρέπει να είναι μια πολιτική που θα πρέπει να υλοποιηθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί αν πάμε σε βάθος χρόνου, πολλοί δεν θα προλάβουν να την πάρουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.

Ο κ. Καραμίχας παρατήρησε ότι «από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει λόγο για σύνταξη 800 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών, είναι αυτοδεσμευμένος», λέγοντας ότι η πρόταση αυτή είναι «καλύτερη απο την σημερινή πρόταση που υλοποιεί η κυβέρνηση», για να επισημάνει όμως, ότι «ούτε και αυτή (η πρόταση του κ. Παπανδρέου) φθάνει για να έχει μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση ο έλληνας συνταξιούχος που θα είναι -όπως σημείωσε- και το μεγαλύτερο κομμάτι του αγροτικού πληθυσμού τα επόμενα χρόνια».

Πηγή ΑΠΕ