Για διαδικασίες αξιολόγησης των τμημάτων των ΤΕΙ που θα δείξουν ποια έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που διεβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του. Σε ό,τι αφορά τα ΑΕΙ είπε ότι υπάρχουν εμμονές που τα έχουν απομονώσει και εμμονές που θεωρούν ότι μόνο η μονοσήμαντη σχέση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, θα λύσει τα προβλήματα.
Για διαδικασίες αξιολόγησης των τμημάτων των ΤΕΙ που θα δείξουν ποια έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που διεβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του.
Μιλώντας το συνέδριο του Economist με θέμα «The New Jobs-The New Skills» ανέφερε ότι «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δούμε ποια Τμήματα των ΤΕΙ έχουν στο μεταξύ γίνει de facto πανεπιστημιακά Τμήματα, να αρχίσουν συνέργειες με τα Πανεπιστήμια αυτών των Τμημάτων και τα υπόλοιπα Τμήματα να θεωρηθούν, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, ότι έχουν κλείσει τον ιστορικό τους κύκλο».
«Υπάρχουν εμμονές που έχουν απομονώσει πολλές φορές τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από αυτό που γίνεται γύρω τους και εμμονές που θεωρούν ότι μόνο η μονοσήμαντη σχέση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, θα λύσει τα προβλήματα, χωρίς να είναι σαφές ποια είναι αυτά τα προβλήματα», υποστήριξε.
Ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για «απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν στο κομμάτι των ΤΕΙ» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι μόνο στα χαρτιά αυτή η δήλωση ότι έχουν πολύ πιο άμεση σχέση με την αγορά εργασίας από ό,τι τα Πανεπιστήμια». Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά Τμήματα χωρίς κανένα προγραμματισμό, σχεδόν με αποκλειστικό κριτήριο τοπικά συμφέροντα.
Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι νέες κοινωνικές προκλήσεις από την εξέλιξη της τεχνολογίας «είναι αντιμετωπίσιμες μόνο με το να πάρουν οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες τον ρόλο που πρέπει και την νομιμοποίηση που πρέπει να έχουν σε μια κοινωνία».