Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 12:33

Η Ελλάδα στη χώρα του Ανατέλλοντος Μεταλλίου - Στην κορυφή του κόσμου

Στη κορυφή του κόσμου η Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική Μπάσκετ έγραψε ιστορία με τη μεγαλειώδη νίκη της επί των Αμερικανών με «κατοστάρα» 101-95.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αποδίδοντας εκπληκτικό μπάσκετ και αφήνοντας άφωνο όλο τον κόσμο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά το «μουδιασμένο» πρώτο δεκάλεπτο ανέπτυξαν το πλούσιο ταλέντο τους και παίζοντας ψυχωμένα, αλλά και μυαλωμένα, υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γιανννάκη, απέκτησαν σταθερό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, κατακτώντας περήφανη νίκη επί των αστέρων του ΝΒΑ.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ο Βασίλης Σπανούλης και πάντα εντυπωσιακός ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη αντεπίθεση προς την ιστορική νίκη.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη της ελληνικής ομάδας επί των Αμερικανών στην ιστορία του αθλήματος σε επίσημο αγώνα (εννέα αναμετρήσεις συνολικά).

Τα δεκάλεπτα του ιστορικού ημιτελικού: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95

Αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό της Κυριακής (13:30 ώρα Ελλάδας) θα είναι ο νικητής του ημιτελικού μεταξύ Αργεντινής και Ισπανίας.