Αθλητικά
Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 21:38

Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, που παίζει χωρίς αντίπαλο στον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, που παίζει χωρίς αντίπαλο στον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια.

Η πειραϊκή ομάδα κατάκτησε τον όγδοο συνεχή τίτλο της στο Κύπελλο Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας κι απόψε την κυριαρχία της στον ελληνικό χώρο. Στον τελικό του final 4, που φιλοξενήθηκε στη Σαντορίνη, οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν τον Πανναξιακό με 3-0.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί ως το 6-6. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση (55%-20% συνολικά στο σετ) και με 10-1 επί μέρους σκορ, ξέφυγε με 16-7, για να κλείσει το σετ στην μέγιστη διαφορά του +10, 25-15.

Η Χριστοδούλου με καλή υποδοχή μοίραζε το παιχνίδι στην περιφέρεια και στο κέντρο και ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-16.

Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε και στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς. Προηγήθηκε με 16-9 στο δέυτερο τεχνικό τάιμ άουτ με άσσο της Χριστοδούλου, διαφορά που δεν μπόρεσε να καλύψει ο Πανναξιακός για το τελικό 25-19.

Πρώτη σκόρερ του τελικού η Στέφανι Νιέμερ με 14 πόντους και 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, με την Σάσκια Χίπε, που αναδείχθηκε MVP του φάιναλ 4 να είναι επίσης διψήφια με 11 πόντους. Για τον Πανναξιακό η Ντάλτον είχε 13 και η Διώτη 9 πόντους.