Πολιτική
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 16:52

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΙΑ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εργασίες της ΙΑ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των «εφήβων βουλευτών» υπό την προεδρία της προέδρου της Βουλής κυρίας Aννας Μπενάκη-Ψαρούδα. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές και η Επιτροπή του Προγράμματος. Μίλησαν είκοσι οκτώ νέες και νέοι (τρεις ομιλητές από κάθε Επιτροπή και τέσσερις εκπρόσωποι του απόδημου και του κυπριακού Ελληνισμού).

Στο διάλειμμα των εργασιών της Ολομέλειας, αντιπροσωπεία «εφήβων βουλευτών» μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το μήνυμα που δίνουν με την παρουσία και το λόγο τους οι «έφηβοι βουλευτές».

«Κάθε συλλογική προσπάθεια θέλει καινούριο αίμα, όραμα και πάθος. Κι εσείς το έχετε. Εμείς, σιγά-σιγά, ό,τι είχαμε να προσφέρουμε το προσφέραμε. Στα χέρια σας είναι η σκυτάλη, σας τη δίνουμε. Και είναι ωραίος ο αγώνας», τόνισε με συγκίνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχόμενος στους νέους να μην καμφθούν από τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που θα συναντήσουν.

Η προγραμματισμένη συνάντηση των «εφήβων βουλευτών» με τον Πρωθυπουργό δεν κατέστη δυνατή λόγω της επισκέψεως Πούτιν στην Αθήνα.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Γραφείο της Προέδρου της Βουλής, η οποία μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του χώρου και δέχθηκε τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους από τη φετινή διοργάνωση.

Μετά το πέρας των εργασιών της Ολομέλειας, η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής του Προγράμματος, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεξαγωγή του, ενώ συζήτησε μαζί τους τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συμπερασμάτων του.