Αθλητικά
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 17:44

Χωρίς παίκτες της Euroleague η πρώτη της Εθνικής

Χωρίς τη συμμετοχή των παικτών της Euroleague ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για τα ματς του δεύτερου «παράθυρου» της FIBA.

Χωρίς τη συμμετοχή των παικτών της Euroleague ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για τα ματς του δεύτερου «παράθυρου» της FIBA.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 23 Φεβρουαρίου την Εσθονία και δύο ημέρες μετά τη Μεγάλη Βρετανία, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δουλέψει με τους παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι έτσι ώστε η «γαλανόλευκη» να πάρει τις δύο νίκες που θέλει στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2019. 

«Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια τύχη και αυτή τη φορά», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής μετά τις δύο νίκες που πέτυχε η Εθνική στα ματς που έδωσε στο ξεκίνημα και συνέχισε:

«Με δεδομένο ότι μεταφέρουμε τα αποτελέσματα, κάθε ματς έχει τη σπουδαιότητά του. Να είναι όλα τα παιδιά υγιή, να δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα χωρίς προβλήματα. Από αύριο θα είμαστε στην Κρήτη. Θέλουμε να έχουμε αυξημένη αυτοσυγκέντρωση, και με οδηγό την πρώτη εβδομάδα δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια». 

Μιλώντας στη συνέχεια για τις λύσεις που έχει στα χέρια του επισήμανε: «Δεν κοιτάζουμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά τι έχουμε. Με αυτά τα παιδιά προχωράμε, άλλωστε, έδωσαν εξαιρετικά δείγματα στις πρώτες αναμετρήσεις και από την άποψη των αποτελεσμάτων, αλλά και στον τομέα της λειτουργίας. »

Για τα ματς που ακολουθούν σχολίασε: «Η Εσθονία έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Τα πιο βαριά παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν, για να γίνουν το αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο.

Ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία, ένα ματς που θα έλεγα ότι είναι παράξενο, διότι η αντίπαλός μας έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι πολύ σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες, για το αβαντάζ στη δεύτερη φάση. Οι ομάδες είναι καλές, χρειάζεται να έχουμε εγρήγορση μέχρι το τέλος». 
 

Απών από την πρώτη προπόνηση της Εθνικής ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο νεαρός γκαρντ της ΑΕΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς και απείχε από το σημερινό πρόγραμμα, ωστόσο, θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή που αναχωρεί αύριο για το Ηράκλειο της Κρήτης.