Πολιτική
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 18:48

ΠΑΣΟΚ: Eπιχειρούν να τρομοκρατήσουν τις αυτόνομες καταναλωτικές οργανώσεις

«Με μια τσαρικής αντίληψης ανακοίνωση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επιχειρεί να τρομοκρατήσει τις αυτόνομες καταναλωτικές οργανώσεις και να στείλει το μήνυμα ότι "όποιος διαφωνεί μαζί μου τόσο το χειρότερο γι' αυτόν".

Αδυνατώντας να αντιληφθεί ο κ. Παπαθανασίου ότι δεν είναι "δικές του" οι καταναλωτικές οργανώσεις, ότι εκφράζουν κοινωνικές δυνάμεις και όχι κομματικούς στρατούς της Ν.Δ., και ότι οι ενισχύσεις που προβλέπει ο Ν.2251/94 δεν συνεπάγονται την υποταγή τους στο Υπουργείο, προχωρεί σε αυταρχικού χαρακτήρα μέτρα επειδή κάποια οργάνωση είχε διαφορετική άποψη για τις τιμές των σχολικών ειδών από το Υπουργείο.

Αλήθεια ποιους ελέγχους έχει κάνει το Υπουργείο στις πρόσφατα αναγνωρισμένες από την παρούσα ηγεσία, οργανώσεις καταναλωτών; Είναι αυτές υπαρκτές ώστε να χρηματοδοτηθούν τόσο εύκολα και με ποια στοιχεία;

Οσο για την πραγματική εικόνα στα σχολικά είδη ας ρωτήσει την ελληνική οικογένεια που υφίστανται αυτές τις ημέρες τις συνέπειες της ακρίβειας σ' αυτά.

Ομως για να μην μένει καμιά αμφιβολία, θα του επαναλάβουμε αυτό που ανακοίνωσε το Κέντρο Προστασία Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στη Θεσσαλονίκη στις 31/8/2006.

Οτι ίδιες τιμές με πέρυσι παρουσιάζουν μόνο λίγα ιδιαίτερα ευτελή (συνήθως αγνώστου προέλευσης) προϊόντα, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων υπάρχουν αυξήσεις που φθάνουν για το Δημοτικό έως 65,24% και για το Γυμνάσιο - Λύκειο έως 26,4%», τονίζεται σε ανακοίνωση του συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και της Γραμματέως του Τομέα Πολιτικής Καταναλωτών, Τόνιας Αντωνίου.