Πολιτική
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 20:15

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές εξαιτίας της διαφθοράς

«Εχει διαλύσει τα πάντα στην Ελλάδα. Προχώρησε επί των ημερών μας και γι' αυτό τιμωρηθήκαμε στις εκλογές, και θεωρώ ότι από εκεί και πέρα προχωρά με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το βρούμε. Καταρχήν υπάρχει κομματισμός, υπάρχουν κάθε είδους εξαρτήσεις γιατί το Κράτος δεν δρα αντικειμενικά και παραδειγματικά. Το Κράτος δεν εφαρμόζει τους νόμους... Για να επανέλθω σε αυτό που έλεγα για την ήττα του ΠΑΣΟΚ, είχαμε μια άριστη οικονομική κατάσταση, η διεθνής κατάσταση δεν ήταν άσχημη. Πηγαίναμε προς το σχέδιο Ανάν, που ακόμη δεν μας είχε απογοητεύσει, υπήρχε μια προοπτική, άρα τι είχε ο λαός και στράφηκε εναντίον μας; Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στη διαφθορά. Δεν βρίσκω να υπάρχει τίποτα άλλο. Αν δεν βγάλουμε το λαό παλαβό, που εγώ δεν συνηθίζω να το κάνω, δεν μένει τίποτα άλλο» δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος για τη διαφθορά στο ρ/σ Αlpha 98,9.

Ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «γραφειοκρατία που αμύνεται σε κάθε προσπάθεια προόδου» και για «ατιμωρησία που διασφαλίζεται συντεχνιακές και διακομματικές συνεργασίες».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε μύθο το πολιτικό κόστος που δήθεν απαγορεύει στις κυβερνήσεις την πάταξη της διαφθοράς. «Είμαι 25 χρόνια βουλευτής και είμαι πάντα πρώτος σε σταυρούς και σας λέω υπεύθυνα ότι δεν έχω διορίσει ούτε έναν άνθρωπο».

Για τα εσωκομματικά, ο κ. Πάγκαλος εμμένει στις απόψεις του για τη δεύτερη τετραετία Σημίτη, για την οποία αποδέχεται και δικές του ευθύνες, ενώ χαρακτηρίζει καλή την οικονομική κατάσταση της χώρας κατά την περίοδο εκείνη.

Τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου «έπρεπε να του δείξει την έξοδο».