Πολιτική
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 14:14

Στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ο Γ. Παπανδρέου

Το Πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Το σχολείο για μας πρέπει να είναι χώρος κριτικής σκέψης, ανάλυσης, συζήτησης, αντιπαράθεσης θέσεων και απόψεων, για να μπορείτε έχοντας τα βασικά εργαλεία, όταν ψάχνετε σ’ αυτό τον κόσμο των πληροφοριών, να βρίσκετε αυτό που σας χρειάζεται, είτε για την επιχείρηση στην οποία θα είσαστε, είτε για το επάγγελμα το οποίο θα ασκήσετε, είτε για την προσωπική σας ζωή και την οικογένειά σας, είτε για την πολιτική, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή την οποία θα έχετε», τόνισε στην ομιλία του προς τους μαθητές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Και βεβαίως», πρόσθεσε, «θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία μας τέτοια, ώστε η εκπαίδευση να μην είναι βάρος στους γονείς. Οχι μόνο τη χαρά, αλλά και όλες τις απαραίτητες γνώσεις να τις βρει κανείς μέσα στο σχολείο, να μην χρειάζεται να πληρώνει έξω για να παίρνει αυτή τη γνώση».

«Θέλουμε, -διότι είναι για μας πρώτη προτεραιότητα η παιδεία-, να δώσουμε τη δυνατότητα αυτά τα πολύ σημαντικά εργαλεία για σας, να είναι εργαλεία που θα σας κάνουν πολίτες του κόσμου. Πολίτες του κόσμου , ώστε, κανένας να μην αισθάνεται μειονεκτικά μπροστά σε κανέναν άλλο, σε κανέναν άλλο λαό, σε καμία άλλη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου.