Αθλητικά
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 21:00

ΝΒΑ: «Βόμβα» με Αιζάια Τόμας στους Λέικερς

Τη μισή ομάδα άλλαξε το Κλίβελαντ, στην προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου να την επαναφέρουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Τη μισή ομάδα άλλαξε το Κλίβελαντ, στην προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου να την επαναφέρουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Η «βόμβα» στο «πάρε-δώσε» των ανταλλαγών, ήταν η μετακίνηση του Αϊζάια Τόμας στους ΛΑ Λέικερς. Μαζί του και τον Τσάνινγκ Φράι, μαζί με μία επιλογή πρώτου γύρου στο ντραφτ του 2018. Ως αντάλλαγμα, οι Καβς πήραν τους Τζόρνταν Κλάρκσον και Λάρι Νανς.

Οι Καβαλίερς είχαν αποκτήσει τον Αϊζάια Τόμας τον περασμένο Αύγουστο από τους Σέλτικς, στο μεγαλύτερο "deal" του καλοκαιριού, ικανοποιώντας ουσιαστικά το αίτημα του Κάιρι Ίρβινγκ να γίνει ανταλλαγή.

Λόγω τραυματισμού, όμως, ο Τόμας έπαιξε μόνο στους τελευταίους 15 αγώνες των Καβαλίερς, έχοντας μέσο όρο 14,7 πόντους. Η αναδιάρθρωση, όμως, στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας δεν έχει τέλος!

Αφού έδωσαν με ανταλλαγή τον Αϊζάια Τόμας στους Λέικερς, οι Καβαλίερς έστειλαν και τους Ντέρικ Ρόουζ και Τζέι Κράουντερ στους Γιούτα Τζαζ, αποκτώντας τους Τζορτζ Χιλ και Ρόντνεϊ Χουντ.

Εν συνεχεία, ο Ιμόν Σάμπερτ παραχωρήθηκε από τους Καβς στους Σακραμέντο Κινγκς, μαζί με μία επιλογή ντραφτ δεύτερου γύρου του 2020. Συμπαίκτης των Κώστα Κουφού και Γιώργου Παπαγιάννη έγινε επίσης ο Τζο Τζόνσον, τον οποίο έστειλε στους Κινγς η Γιούτα. 

Μέσα σε λίγες ώρες, η ομάδα του Κλίβελαντ έχει δώσει με ανταλλαγή τη μισή ομάδα και ακόμη δεν έχει... τελειώσει: Όπως ενημέρωσε το ESPN, o 36χρονος Ντουέιν Ουέιντ αναμένεται να επιστρέψει στο Μαϊάμι!

Μοναδικό αντάλλαγμα για την ομάδα του Κλίβελαντ θα είναι μια επιλογή δεύτερου γύρου στο ντραφτ. Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν πάρει οι Καβς εγγυήσεις από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ότι θα παραμείνει στην ομάδα για τη σεζόν 2018-19, πριν ολοκληρώσουν τις παραπάνω ανταλλαγές.