Πολιτική
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 16:45

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση αποκαλύπτει, μόνο όταν δεν μπορεί να συγκαλύψει

«Με την ομιλία Καραμανλή προχθές στην Θεσσαλονίκη, αυτή η κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της. Ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι όλα αναβάλλονται και όλα γίνονται μελλοντικές ευχές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή ομιλία του στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι «η κυβέρνηση είναι αδύναμη να πατάξει την διαφθορά. Ομολογεί ότι η ΝΔ συμβιβάστηκε με τις παθογένειες, τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, την καθυστέρηση, την γραφειοκρατία και την διαφθορά. Αυτές οι αντιλήψεις την βόλεψαν. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί επιμελώς να κρύψει τις δικές του ευθύνες»... Δικά τους στελέχη πιάνονται στα πράσα της διαφθοράς... Η κυβέρνηση αποκαλύπτει, μόνο όταν δεν μπορεί να συγκαλύψει... Η ΝΔ χτίζει ένα σύστημα εξουσιαστών. Πουλά προστασία στους αδύναμους με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Δίνει προνόμια στους ισχυρούς με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους».

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «διαφθείρει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς», ενώ έκανε λόγο και για «προσλήψεις από το παράθυρο» από την «ΟΝΝΕΔ ΑΕ».

«Τρία σκάνδαλα την ημέρα είναι πολλά» τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι αποκάλυψη δεν είναι να προλαβαίνεις τα δελτία ειδήσεων.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, οι εξαγγελίες Καραμανλή για "για μηδενική ανοχή στη διαφθορά" που επαναλήφθηκαν μονότονα και για πολλοστή φορά από το βήμα της ΔΕΘ βούλιαξαν στις αποκαλύψεις τεράστιων σκανδάλων- μεταξύ άλλων- και στα Υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας», σχολίασε η Μαρία Δαμανάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/12/1240228.htm .