Πολιτική
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 14:42

Στις ΗΠΑ ο Νίκος Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και οι συνεργάτες του, που βρίσκονται στις ΗΠΑ, παρουσίασαν το νέο πλαίσιο κινήτρων που έχει ολοκληρώσει η Ελλάδα, προκειμένου να προσελκύσει σημαντικές παραγωγές του οπτικοακουστικού τομέα από όλον τον κόσμο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας επαφές τόσο με την επιχειρηματική κοινότητα, όσο και με την αμερικανική κυβέρνηση.

Πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν το Λος Άντζελες, όπου επισκέφθηκε μεγάλα στούντιο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Στις συζητήσεις με ανώτατα στελέχη της Netflix, της Disney και της Paramount, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το νέο πλαίσιο κινήτρων που έχει ολοκληρώσει η Ελλάδα, προκειμένου να προσελκύσει σημαντικές παραγωγές του οπτικοακουστικού τομέα από όλον τον κόσμο. Επίσης, ενημέρωσαν για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και κάλεσαν τις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας, με εφαλτήριο τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) 2018, τον φετινό Σεπτέμβριο, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Με την ευκαιρία των συναντήσεων, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί 320.000 θέσεις εργασίας, η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, η βιομηχανική παραγωγή και οι ξένες επενδύσεις αυξάνονται. Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη των οδικών, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών δικτύων, προκειμένου να αναβαθμιστεί σε κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η χώρα μας καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις, καλωσορίζει τις αμερικανικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και -μέσω αυτής- στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει καλύτερο σημείο εισόδου από τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει επιδόσεις υψηλότερες από τις διοργανώσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη των φιλικών προς τις οπτικοακουστικές παραγωγές χωρών. Το σημαντικό είναι ότι δεν μιλάμε απλά για ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά για νομοθεσία που έχει ήδη ψηφισθεί και 75 εκατ. ευρώ που είναι ήδη διαθέσιμα για την υποστήριξη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, καθώς και παραγωγών animation και video games. Με την οικονομική ενίσχυση του 25% επί των επιλέξιμων εξόδων, η Ελλάδα καθίσταται μία από τις πλέον ανταγωνιστικές χώρες στον τομέα, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν, επίσης, τα προφανή πλεονεκτήματα των κλιματολογικών συνθηκών και της εναλλαγής του τοπίου».

Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά:

  • 6 Φεβρουαρίου, Σαν Φρανσίσκο: Επαφές με εκπροσώπους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και παραγωγής video games.
  • 7 Φεβρουαρίου, Βοστώνη: Εταιρείες οπτικών ινών και μεγάλα Πανεπιστήμια που ειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξή τους.
  • 8 Φεβρουαρίου, Νέα Υόρκη: Συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων.
  • 9 Φεβρουαρίου, Ουάσιγκτον: Συναντήσεις εργασίας με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων των ΗΠΑ.