Πολιτική
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 13:55

Παπαρήγα: Καμία ελπίδα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Καμία ελπίδα δεν προκύπτει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ελπίδα υπάρχει στο βαθμό που ένα μεγάλο μέρος του λαού, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των πολιτικοποιημένων ανθρώπων που ανήκουν στα εργατικά και στα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου διαφοροποιήσουν την πολιτική τους συμπεριφορά με κριτήριο τα συμφέροντά τους, τα προβλήματα που βιώνουν».

Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενη στα δύο μεγάλα κόμματα η κ. Παπαρήγα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο τσακωμός τους είναι πραγματικός, εξελίσσονται πια σε ιστορικούς αντίπαλους στο ντέρμπυ ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στην πολιτικής εξυπηρέτησης της πλουτοκρατίας, ποιος είναι ο καλύτερος στη χειραγώγηση και στην εξαπάτηση του λαού».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σημαίνει κρατική παρέμβαση για την αναβάθμιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με όπλα ανάμεσα στα άλλα, το φορολογικό, τον αναπτυξιακό νόμο, την έμμεση φορολογία, αλλά και με το νομοθετικό τους έργο για τις εργασιακές σχέσεις, με την υιοθέτηση των επιλογών της ΕΕ , με τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π. Έτσι, μόνο από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα τσιγάρα και στα ποτά, η πρόσθετη αφαίμαξη για το λαϊκό εισόδημα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ κατ’ έτος. Με την ελευθερία των Τραπεζών να ληστεύουν όχι την λαϊκή αποταμίευση που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά το λαϊκό εισόδημα που καταναλώνεται ή πρέπει να καταναλώνεται και για τα επόμενα 25 και 30 χρόνια με βάση τα στεγαστικά δάνεια, με βάση τα καταναλωτικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα και επισήμανε: «Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της διαφοράς επιτοκίων κατάθεσης και δανεισμού των τραπεζών που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια. Εξ ίσου χαρακτηριστική είναι η διαφορά στα επιτόκια καταθέσεων μεταξύ των μικρών και μεγάλων ποσών, προς όφελος των δεύτερων».

Η γ.γ. του ΚΚΕ έστρεψε τα «βέλη» της και προς τον Συνασπισμό γιατί -όπως είπε- δεν έχει προγραμματικές θέσεις που του εξασφαλίζουν αυτοτέλεια από τα κόμματα εξουσίας, καθώς και για τις συνεργασίες του στις εκλογές της Τ.Α. με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Το λαϊκό κίνημα και όταν ξεσπά, φουντώνει και αναπτύσσεται, δεν έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην διατήρηση και διεύρυνση κατακτήσεων γιατί στα περισσότερα όργανα του λαϊκού κινήματος, και στην στη τοπική αυτοδιοίκηση πλειοψηφούν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτός ο συσχετισμός των δυνάμεων οδηγεί στην χειραγώγηση, στην αλλοίωση των πραγματικών κριτηρίων, στη παθητικότητα και στην μοιρολατρία», κατέληξε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.