Πολιτική
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 20:55

Πρ. Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του ναζισμού πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει

«Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν», ανέφερε ο Πρ. Παυλόπουλος, ενώ τόνισε πως «πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον ανθρωπισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία, και από την άλλη πλευρά, μέσα από την περιθωριοποίηση της αδιέξοδης λιτότητας, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες».

«Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τόνισε πως «πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον ανθρωπισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία, και από την άλλη πλευρά, μέσα από την περιθωριοποίηση της αδιέξοδης λιτότητας, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες».

Στην προσφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μια αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ισραήλ, είπε πως η επίσκεψή του στην Ελλάδα συμπίπτει με την επέτειο του Ολοκαυτώματος, ενώ στάθηκε στην ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη. «Εμείς, οι Έλληνες, πιστεύουμε ότι το Μουσείο αυτό είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στην Ιερή Μνήμη των συμπατριωτών μας Εβραίων, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ιερό χρέος να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. «Επιπροσθέτως, δε, να συμπεριφερθούν στους πρόσφυγες πολέμου, και έως ότου επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όπως ταιριάζει στον πολιτισμό μας.  Δηλαδή με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουμε πάλι την κοινή μας θάλασσα και κοιτίδα των πολιτισμών, τη Μεσόγειο, θάλασσα της ειρήνης και της δημοκρατίας».