Πολιτική
Δευτέρα, 28 Μαΐου 2001 07:58

«Αναστατώνει» το γκάλοπ για τα δύο μεγάλα κόμματα

Ποικίλες αντιδράσεις τα δύο μεγάλα κόμματα έχει προκαλέσει το γκάλοπ της εταιρείας Kappa Research που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Βήμα» και δίνει προβάδισμα επτά μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν ότι η «ψαλίδα» σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση έχει κλείσει κατά δύο μονάδες, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα θα αναστρέφεται όσο βελτιώνεται η εικόνα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποιεί για μία ακόμη φορά σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «εάν σε δύο μήνες δεν έχει εξευρεθεί λύση στα προβλήματα του κινήματος, τις επόμενες εκλογές θα είμαστε αντιπολίτευση».

Ο πρώην υπουργός προτείνει ως υποψηφίους δημάρχους τον Γιώργο Παπανδρέου για την Αθήνα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την Θεσσαλονίκη και τον Κώστα Λαλιώτη για τον Πειραιά, καθώς εκτιμά ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μία εκλογική νίκη.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία. Οπως παρατηρούν στελέχη του κόμματος, στην παράσταση νίκης η διαφορά είναι της τάξης των 13 μονάδων.

Ο Μιλτιάδης Εβερτ παρατήρησε, πως είναι δύσκολο να ανατραπεί η διαφορά, αλλά κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να μην εφησυχάζει. Οσον αφορρά στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος.