Πολιτική
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2006 18:01

ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες σε ΔΕΗ και κυβέρνηση για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη

Ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση επέρριψαν για τις διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη, ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς, και ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οπως επισήμαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στους Νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου υπήρξε γενικό μπλακ άουτ, ενώ στους Νομούς Ρεθύμνου και Χανίων σημειώθηκε μερικό μπλακ άουτ, εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε Γραμμές Μεταφοράς.

«Πώς να επιθεωρήσεις και να συντηρήσεις δίκτυα μεταφοράς 700 χιλιομέτρων στην Κρήτη και στη Ρόδο όταν διαθέτεις τέσσερις μόνιμους τεχνίτες και τρεις έκτακτους;», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι κ.κ. Πιπεργιάς και Κεγκέρογλου, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ, ιδιαίτερα σε τεχνικό, που δημιουργούν προβλήματα στα δίκτυα.

Όπως είπαν, «η κυβέρνηση επέλεξε, αντί να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού (υπάρχουν εγκρίσεις από το 2004), την χρονοκαθυστέρηση προκειμένου να εντάξει στις σχετικές προκηρύξεις τη

"γαλάζια" συνέντευξη». «Τα αποτελέσματα ορατά και σε πολλές περιπτώσεις καταστροφικά», κατέληξαν.