Πολιτική
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 11:10

K. Kαραμανλής για Σκοπιανό: Σε Ν.Δ. και κυβέρνηση μιλούν κάποιοι που δεν πρέπει να μιλάνε

«Δυστυχώς και από τη Ν.Δ. και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε» για το Σκοπιανό, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Μεεταφορών και Υποδομών του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

«Δυστυχώς και από τη Ν.Δ. και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε» για το Σκοπιανό, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Μεεταφορών και Υποδομών του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «ξεκάθαρη» τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι αυτή εκφράζεται από «τον πρόεδρο του κόμματος, τον υπεύθυνο τομεάρχη και την εκπρόσωπος Τύπου». «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά η επίσημη θέση εκφράζεται από αυτούς, και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι αναμένει να δει «τι θα βγει από το Νταβός» και τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ. 

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη «ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση» που «αλλάζει τα δεδομένα». «Δεν ήταν ένα εθνικιστικό παραλήρημα, όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση. Υπήρχαν κι αυτά αλλά ήταν μεμονωμένα περιστατικά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο «μίλησαν οι απλοί πολίτες».

«Ακούμε τους πολίτες και δεν καπηλευόμαστε το συλλαλητήριο. Εμείς δεν πήγαμε για μικροκομματικούς σκοπούς» πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως «επιθυμία του κάθε πατριώτη Έλληνα και όλων μας στη Ν.Δ. είναι να μην υπάρχει ο όρος ‘’Μακεδονία’’».

Ερωτηθείς για τη στάση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται: είτε του πεις να πάει, είτε του πεις να μην πάει, θα κάνει αυτό που πρέπει» και τόνισε ότι η Ν.Δ. σέβεται την Εκκλησία, αλλά, όπως είπε, «η Εκκλησία δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε». «Εξωτερική πολιτική ασκεί η εκλεγμένη κυβέρνηση (...) Η Εκκλησία έχει καθαρή θέση για το όνομα και ο Αρχιεπίσκοπος έχει ένα θεσμικό ρόλο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον κρίνουμε, τον κρίνουμε όπως κρίνονται οι πάντες σε αυτή τη χώρα» συνέχισε για να προσθέσει: «Ο Αρχιεπίσκοπος είπε αυτό που πιστεύει, αν ήταν άστοχη ή όχι η δήλωσή του κρίνεται εκ του αποτελέσματος».