Πολιτική
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 16:37

Παπανδρέου: «Αυτονόητο να ζητήσει ο πρωθυπουργός παραιτήσεις υπουργών»

Παραιτήσεις υπουργών και την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση των Συντονιστών της Κ.Ο. του Κινήματος.

«Αυτονόητο είναι -είπε- να ζητήσει ο πρωθυπουργός παραιτήσεις υπουργών, οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τις επιλογές, τις τοποθετήσεις, τις πρακτικές, την αδιαφάνεια και την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών. Φοβάμαι, όμως, ότι ακόμα και αν γίνουν παραιτήσεις κάτω από τη γενική κατακραυγή, ο πρωθυπουργός θα κρύβεται, γιατί αδυνατεί να ξεφύγει από υπόγειες δεσμεύσεις εντός ή εκτός του κόμματός του».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για βαθιά πολιτική, οικονομική και ηθική κρίση την οποία περνάει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι καίριες.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση βολεύεται από το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί και το έχει επιβάλει σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής.

Σχολιάζοντας τέλος τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι σήμερα αποκαλύπτονται νέες πτυχές του σκανδάλου, αλλά και η προσπάθεια -όπως είπε- της κυβέρνησης για συγκάλυψη.