Πολιτική
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 13:38

Διαξιφισμοί Λιάπη - Ρόβλια για τις προσλήψεις στην ΕΘΕΛ

Διαξιφισμοί μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ντ.Ρόβλια για το θέμα των ποσλήψεων στην ΕΘΕΛ την περίοδο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2004.

«Τηρήσαμε το νόμο. Οι προσλήψεις που έγιναν, μετά από διαγωνισμό στην ΕΘΕΛ ήταν απόλυτα σύννομες, ενώ όσων υποψηφίων έκρινε το ΑΣΕΠ ότι τα δικαιολογητικά τους ήταν παραποιημένα, λύσαμε τις συμβάσεις τους», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για διαβλητό διαγωνισμό με ευθύνη της διοίκησης της ΕΘΕΛ.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάπης, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ακολουθήθηκε ο νόμος 2003 του ΠΑΣΟΚ, που θέλει το ΑΣΕΠ να έχει αποκλειστικό ρόλο, ενώ η αρμοδιότητα της διοίκησης της ΕΘΕΛ ήταν απλά διεκπεραιωτική, για να ελέγξει την κατάθεση των δικαιολογητικών και όχι την γνησιότητας τους.

«Η όποια παρανομία για την πλαστογράφηση αφορά τους υποψηφίους που την διέπραξαν. Ο εισαγγελέας ασχολείται ήδη με την υπόθεση από τον Ιανουάριο που το ΑΣΕΠ διαβίβασε τον φάκελο, είναι ανοιχτό το θέμα για την δικαιοσύνη και δεν αφορά την διοίκηση της ΕΘΕΛ, που τήρησε όλες τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής», σημείωσε ο κ. Λιάπης και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε απόκλιση από ότι ο νόμος επιβάλλει για την αξιοκρατία και την ισονομία».

Από την πλευρά του, ο κ Ρόβλιας, υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, έπεσαν θύματα διαφθοράς. Εγινε παραποίηση στοιχείων διαγωνιζομένων, υπογράμμισε και υποστήριξε ότι τον διαγωνισμό διενήργησε Επιτροπή της ΕΘΕΛ, διορισμένη από τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, ενώ όπως επισήμανε ο τότε πρόεδρος της, που είναι σήμερα γραμματέας υπουργείου Μεταφορών, έχει την πολιτική ευθύνη.

«Έχουμε εστία διαφθοράς που αυξάνεται και η κυβέρνηση σας αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να συγκαλύψει ενώ εξαφανίζονται οι πολιτικές ευθύνες», κατέληξε.

«Εξ ίδιων τα αλλότρια κρίνετε αφού το ίδιο συνέβη και το 2001 με ίδιες παρατυπίες και το ΑΣΕΠ ζήτησε την λύση των συμβάσεων. Μην παίρνετε λοιπόν άκριτα τις απόψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν σήμερα να καταργήσουν το ΑΣΕΠ και να τους επαναπροσλάβουμε. Αν συμφωνείτε με την άποψη τους, φέρτε μια πρόταση νόμου που να λέει να διοριστούν, παρ'ό,τι το ΑΣΕΠ έκρινε ότι οι 38 αυτοί υποψήφιοι δεν τηρούν τα προσόντα», ανταπάντησε ο υπουργός Μεταφορών.