Κόσμος
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 20:23

Ο Αθνάρ καλεί σε κατά μέτωπο επίθεση με το Ισλάμ - Αυτοί ή εμείς

«Αυτοί ή εμείς», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, José María Aznar, μιλώντας για τις σχέσεις της Δύσης με το Ισλάμ και επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη που είχε εκφράσει για την εισβολή στο Ιράκ. Η εφημερίδα «La Vanguardia» (24.09.2006) δημοσιεύει άρθρο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, ο Aznar υπερασπίστηκε την πολιτική του Bush σχετικά με την εισβολή στο Ιράκ και κάλεσε την Δύση να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο το Ισλάμ: «Είτε θα τελειώσουμε εμείς με αυτούς, είτε αυτοί με εμάς. Δεν υπάρχει μέση οδός». Οσον αφορά τις αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Πάπα για τους μουσουλμάνους, ο Aznar επισήμανε: «Ποτέ δεν άκουσα κανέναν μουσουλμάνο να ζητάει συγγνώμη επειδή εισέβαλαν στην Ισπανία και παρέμειναν για οκτώ αιώνες».

Επιπλέον, όπως είπε, η Συμμαχία των Πολιτισμών, την οποία εμπνεύστηκε ο σημερινός πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, του φαίνεται «μια ανοησία» και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τη στιγμή που «εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ανδρών και γυναικών και ο μουσουλμανικός κόσμος υπερασπίζεται το αντίθετο».