Πολιτική
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 17:26

«Φωτογράφισε» Πιπεργιά για το non paper o Ρουσόπουλος

Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτη Πιπεργιά, «φωτογράφισε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως υπεύθυνο για τη διαρροή του non paper για την παραίτηση του κ. Γρ. Αναστασιάδη από τη ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/27/1245942.htm .

Όπως παρατήρησε ο κ. Ρουσόπουλος, «ο κ. Πιπεργιάς, λίγη ώρα αφότου κυκλοφόρησε αυτό το κατάπτυστο γράμμα -γιατί εγώ δεν το χαρακτηρίζω non paper, είπαμε τι είναι εκείνο που έχει τα χαρακτηριστικά του non paper- αυτό το λιβελογράφημα ήταν σε θέση να γνωρίζει όλα τα "επιχειρήματα" που περιείχε».

«Είναι πραγματικά απορίας άξιον ένα χαρτί non paper, κατά τον κ. Αθανασάκη, να πηγαίνει πρώτα στο γραφείο του κ. Πιπεργιά ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετά στα δημοσιογραφικά γραφεία ή πηγαίνει ταυτοχρόνως; Γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζετε ότι είναι ένα έγγραφο το οποίο διακινήθηκε αργά το απόγευμα. Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που δημιουργούνται από αυτή την υπόθεση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Επαναλαμβάνω ότι, χωρίς να απορρίπτω αυτό που είπε ο κ. Αθανασάκης -εάν λέει ότι δεν το έβγαλε το ΠΑΣΟΚ, εγώ το πιστεύω http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/27/1246049.htm - ας ψαχτούν λίγο μεταξύ τους, μήπως το έχει βγάλει κανένας άλλος εκεί μέσα».

Απάντηση Πιπεργιά: «Κοινός συκοφάντης ο κ. Ρουσόπουλος»

«Ο κ. Ρουσόπουλος αποδεικνύεται κοινός συκοφάντης. Παρά τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις μας, επανήλθε και επιχειρεί να αποδώσει είτε σε εμένα είτε στο ΠΑΣΟΚ το περιβόητο non paper για την παραίτηση του κ. Αναστασιάδη», απάντησε άμεσα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Τους συντάκτες και διακινητές του non paper ο κ. Ρουσοπούλος να τους αναζητήσει στους κυβερνητικούς κύκλους που, με μακιαβελικής εμπνεύσεως σχεδιασμούς, επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Πιπεργιάς και πρόσθεσε:

«Ψεύδεται ασύστολα και συνειδητά, προκειμένου να καλύψει τις διαμάχες στο εσωτερικό της Ν.Δ. και τα βασικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη ΔΕΗ εξ’ αιτίας της ασκούμενης πολιτικής, τα οποία έφερε στην επιφάνεια η παραίτηση Αναστασιάδη.

Οι αδιαφανείς και ύποπτες διακινήσεις ανυπόγραφων κειμένων χαρακτηρίζουν την πρακτική του, όπως και τις συνθήκες υπό τις οποίες προωθούνται συμφωνίες τύπου Contour Global».