Πολιτική
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ της Δευτέρας. Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.