Κόσμος
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 21:23

Τουλάχιστον έξι νεκροί από τα πυρά ενόπλου σε σχολείο της Πενσυλβάνια

Τουλάχιστον έξι νεκροί από νέο μακελειό -το τρίτο σε μία εβδομάδα- σε αμερικανικό σχολείο. Ενας ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο της κοινότητας των Αμις, στην κομητεία Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας εξι άτομα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον εκρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, ο ένοπλος διέταξε μερικούς από τους μαθητές να φύγουν πριν ανοίξει πυρ κατά των υπολοίπων και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το επεισόδιο συνέβη στο Wolf Rock School της κοινότητας Αμις, στην περιοχή Πάρανταϊς (Paradise). Στο σχολείο φοιτούσαν περίπου 27 μαθητές.

Ο υπεύθυνος του νεκροτομείου της περιοχής δήλωσε στο Αssociated Press ότι οι νεκροί από τα πυρά του ενόπλου είναι τουλάχιστον έξι, ενώ όπωςείπε, ένας αριθμός παιδιών έχει τραυματιστεί σοβαρά.

«Μέχρι τώρα, έχουμε έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς και τα ελικόπτερα συνεχίζουν να έρχονται στο νοσοκομείο (Lancaster General Hospital)», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν ο δράστης είναι μεταξύ των έξι νεκρών. Νωρίτερα πάντως υπεύθυνος της αστυνομίας είπε πως είναι νεκρός.

Το γενικό νοσοκομείο του Lancaster αρχικά δέχθηκε τρία τραυματισμένα παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών - το ένα σε κρίσιμη κατάσταση. Τουλάχιστον άλλα δύο θύματα μεταφέρθηκαν από το σημείο της αιματηρής επίθεσης σε φορεία, αναμένοντας τα ασθενοφόρα και τα ελικόπτερα .