Πολιτική
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 15:32

Σκανδαλίδης: «Ηρωες» οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου

«Ηρωες» χαρακτήρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «η Αθήνα αλλά-Ζει», Κώστας Σκανδαλίδης, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στην Ιερά Οδό.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης, ενώ είχαμε συμφωνήσει για το ανθυγιεινό επίδομα εργασίας και την κατάταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματά τους.

Επίσης χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ ο δήμος έχει 120 απορριμματοφόρα θεωρείται άθλος αν βγουν 40 - 45 το πρωί.

Όπως είπε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίας καθαριότητας μπορούν να καθαρίσουν την Αθήνα, αλλά ο Δήμος δεν θέλει ή δεν μπορεί να τους επιτρέψει να το κάνουν, γιατί έχει υποταχτεί σε διάφορες δομές που λειτουργούν στο πεδίο της καθαριότητας και που είναι άσχετες με το εργατικό δυναμικό του Δήμου.

Τέλος ο κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε τη δέσμευσή του, ότι αν στα δύο χρόνια της θητείας του δεν είναι καθαρή η Αθήνα, θα παραιτηθεί και από την πολιτική και από το Δήμο.