Πολιτική
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 18:37

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσιτουρίδης προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

Για αόριστα ευχολόγια του υπουργού Απασχόλησης σχετικά με το μέλλον των ασφαλιστικών Ταμείων, έκανε λόγο η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη μετά τη συνάντησή του με την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/03/1248268.htm .

Αναφερόμενη στην απάντησή του υπουργού για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων των αυτοαπασχολούμενων, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης, η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι ο κ. Τσιτουρίδης προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, μεταθέτοντας την ευθύνη σε νόμο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως υπογραμμίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο νόμος 2676/99 του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε προέβλεπε και -πολύ περισσότερο- δεν οδηγούσε σε μείωση συντάξεων.

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, συντάσσεται με τους εργαζόμενους της ΓΣΕΒΕΕ που έκαναν τη σχετική καταγγελία, και ζητά ρητά και χωρίς περιστροφές την άμεση τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος. «Ο,τιδήποτε άλλο λέγεται και πράττεται εκ του πονηρού», καταλήγει η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ.