Πολιτιστικά
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 09:10

«Call Me By Your Name» ψήφισαν οι κριτικοί του Λος Άντζελες

Στην ταινία «Call Me By Your Name» απένειμε φέτος το βραβείο Καλύτερης Ταινίας η επιτροπή κριτικών του Λος Άντζελες. Συνολικά η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο κέρδισε τρία βραβεία.

Το «Call Me By Your Name» απέσπασε φέτος το βραβείο Καλύτερης Ταινίας από  την επιτροπή κριτικών του Λος Άντζελες. Συνολικά, η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο κέρδισε τρία βραβεία.

Το «Call Me By Your Name», του 46χρονου Ιταλού σκηνοθέτη των «Είμαι ο Έρωτας» και «A Bigger Splash», μας μεταφέρει στην ιταλική εξοχή των αρχών της δεκαετίας του '80, όπου ο 17χρονος γιος ενός ζευγαριού ακαδημαϊκών γοητεύεται από τον 23χρονο Αμερικανό φοιτητή που επισκέπτεται τον πατέρα του για να τον βοηθήσει στην έρευνά του. 

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή, μέσω Twitter, ο πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός Τίμοθι Σαλαμέ που πρωταγωνιστεί, κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο μοιράστηκε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας με τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο για την ταινία του «The Shape of Water».

Η ταινία του Πορτορικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη για την εποχή του Ψυχρού Πολέμου κέρδισε, επίσης, τρία βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού για τον Α΄ Γυναικείο Ρόλο, για την Σάλι Χόκινς.