Πολιτική
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 17:03

Κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για το θάνατο συνδικαλιστή στα ΕΛΤΑ

Εντολή για κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για τα θλιβερά γεγονότα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/06/1249493.htm και για τον καταλογισμό σχετικών πειθαρχικών ευθυνών, έδωσε η διοίκηση των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην οποία «καταδικάζει απερίφραστα τα πρωτοφανή γεγονότα, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της και δηλώνει ότι θα εκδηλώσει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ανωτάτων και Ανωτέρων Σχολών εργαζομένων ΕΛΤΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει «ότι ο θάνατος του συναδέλφου Μανώλη Γουρνιεζάκη προήλθε απο τραυματισμό».

Οπως έγινε γνωστό από τους ιατροδικαστές, ο θάνατος του Γουρνιεζάκη οφείλεται σε μυοκαρδιακή ισχαιμία και πνευμονικό οίδημα, λόγω στεφανιαίας νόσου, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνάδελφός του μέλος της ΠΑΣΚΕ και τα δύο άλλα άτομα που φέρονται ότι προκάλεσαν το επεισόδιο δεν φέρουν κακώσεις.

Οι ιατροδικαστές πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξε συμπλοκή, ενώ ο συνάδελφος του Γουρνιεζάκη, Κωνσταντίνος Κωνής δηλώνει ότι έχει ζαλάδες.

Ο Κωνής υπέβαλε μήνυση για σωματικές βλάβες και εξύβριση στον πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και στο άτομο που τον συνόδευε, οι οποίοι θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, παρουσία εισαγγελέα.

«Ο Μανόλης Γουρνιεζάκης, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασφαλίσει, μαζί με άλλο ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ, τη νομιμότητα των εκλογικών διαδικασιών. Αντιμετώπισε την επίθεση των τραμπούκων ενός παραδιοικητικού, παρακρατικού μηχανισμού στα ΕΛΤΑ. Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που διχάζει τους εργαζόμενους, πολώνει την κοινωνία και δημιουργεί το έδαφος για να αναπτυχθούν τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα.Δεν θα ανεχθούμε την αναβίωση του παρακράτους. Πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΤΑ και συμπαρίσταται στην οικογένειά του. Παραλλήλως επισημαίνει ότι είναι τουλάχιστον άκαιρη αν όχι επικίνδυνη για τα δημοκρατικά μας ήθη η σπουδή με την οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την ανθρώπινη απώλεια, επενδύοντας για μία ακόμη φορά στην πόλωση και στην οξύτητα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

«Επικίνδυνη για τα δημοκρατικά μας ήθη είναι η δράση των τραμπούκων. Αυτή τη δράση έπρεπε να καταδικάσει και να στηλιτεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντί γι' αυτό, νομίζει ότι και στο τραγικό αυτό θέμα έχει περιθώριο να κάνει κριτική στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.