Πολιτική
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΧΕΙΣ βροχές, κατά τόπους ισχυρές, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και καταιγίδες στα νότια, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι συνεχή και κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Πελοπόννησος. Ανεμοι: Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί και στην Ανατολική Πελοπόννησο ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με συνεχείς βροχές, που κατά τόπους στα ανατολικά και βόρεια θα είναι ισχυρές. Πιθανόν καταιγίδες στα νότια. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Στη Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.