Πολιτική
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 12:12

Καραμανλής: Στην τελική ευθεία τα έργα για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Το υπο κατασκευή νέο μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο παλαιό και στο νέο μουσείο και παρακολούθησε την τοποθέτηση των εκμαγείων των Καρυάτιδων.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου, η Ελλάδα αποκτά ένα πάρα πολύ ισχυρό επιχείρημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Κάνουμε λοιπόν ένα πολύ σημαντικό βήμα για να γίνει, επιτέλους, πράξη ένα όραμα που ενώνει όλους τους Έλληνες, αλλά και όλους τους φίλους μας στον κόσμο», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη.

Όπως είπε ο κ. Καρμανλής, «τα έργα για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν μπει στην τελική ευθεία. Σε λίγους μήνες, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007, η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί», τονίζοντας πως «πρόκειται για το πιο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο του κόσμου, ικανό και άξιο να δεχθεί τα εκθέματα του Ιερού Βράχου».

Σύντομα, πρόσθεσε, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν συγκεντρωμένους τους θησαυρούς που έχει φέρει στο προσκήνιο η ανασκαφή του ευρύτερου χώρου της Ακρόπολης.