Πολιτική
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 16:29

Ευ. Βενιζέλος: «Οι ευθύνες είναι και μεγάλες και συγκεκριμένες»

«Στις στιγμές κρίσης οι πολίτες, όταν ζητούν την αποτελεσματική παρουσία και παρέμβαση του κράτους, δεν εννοούν μία ευκαιρία τηλεοπτικών δηλώσεων του πρωθυπουργού με σκηνικό τις καταστροφές, αλλά την έγκαιρη και σωστή λειτουργία όλων των κρατικών μηχανισμών και υπηρεσιών. Αυτό αφορά βεβαίως τις σωστικές επεμβάσεις, την αποκατάσταση των ζημιών και την επαρκή αποζημίωση των πληγέντων. Αφορά όμως πρωτίστως την ικανότητα πρόγνωσης και έγκαιρης διαμόρφωσης όλων των αναγκαίων υποδομών».

Αυτό επισημαίνει ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκτεταμένες καταστροφές που έχουν προκληθεί στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την ανακούφιση των πληγέντων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/09/1250248.htm .

«Όταν το κρίσιμο τμήμα της Εγνατίας Οδού παραδίδεται πανηγυρικά ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών χωρίς να έχουν κατασκευαστεί τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και όταν η Νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν έχει διαθέσει ή δεν έχει διεκδικήσει με επιτυχία τα αναγκαία κονδύλια και δεν έχει κάνει τα αναγκαία μικρότερα έργα, τότε οι ευθύνες είναι και μεγάλες και συγκεκριμένες», υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει: «Το γεγονός ότι προέχει η παροχή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες και η αποκατάσταση της λειτουργίας των οδικών δικτύων και των οικισμών, δεν σημαίνει ότι αυτές οι μεγάλες ευθύνες που υπάρχουν θα συγκαλυφθούν ή θα "διαχυθούν" με αόριστες αναφορές στο απώτερο παρελθόν».